Tanden Poetsen, dat moet!

Tankplak is het verschijnsel dat je op je tanden krijgt als je een tijdje geen tanden meer hebt gepoetst. Iedereen heeft daar wel al eens mee te maken gehad. Maar deze tankplak bevat meer bacteriën dan goede stoffen. Daarom is het belangrijk om die tandplak te vermijden omdat het plak al je eten en suikers zal omzetten naar een zuur. Dat zuur zorgt er voor dat je glazuur van de tanden verdwijnt. Het glazuur van je tanden is een beschermend laagje waardoor je tanden beschermd blijven tegen zouten en suikers. Hierdoor zullen gaatjes ontstaan en dat is niet de bedoeling. Dit kan ook een oorzaak zijn van ontstekend tandvlees dat soms kan bloeden. Tanden poetsen alleen is niet genoeg, je moet ze namelijk op de juiste manier poetsen. Daar gaan de meeste mensen fout.

Maar hoe weet je nu of de tanden op de correcte manier zijn gepoetst?
Dat kan je testen met een heel simpel tabletje. Deze tabletten, de tandverklikkers zullen aantonen of je tanden goed zijn gepoetst of niet. Na het poetsen neem je zo een tablet in, hierdoor zal je tandvlees en tong een beetje roos worden. Maar als je tanden ook roos worden wilt het zeggen dat je tanden niet goed gepoetst zijn. Dat wilt zeggen dat er nog steeds te veel tandplak op de tanden geplakt zijn. Deze tandverklikkers kan je bij de tandarts, supermarkt of bij de apotheker kopen.

Wittetandenhuis.nl

 

Keuze van tandpasta is belangrijk!
Als je op zoek gaat naar een goede tandpasta moet je er op letten dat deze de stof fluoride bevat. Dit zou op het omhulsel van je tandpasta te vinden zijn. Fluoride zorgt er voor dat de tanden beschermt zijn tegen gaatjes en sterker worden. Na het poetsen van je tanden moet je het gebit heel goed uitspoelen met water. Als je tandpasta deze stof niet bevat, raden wij je aan om vandaag nog achter een nieuwe tandpasta te gaan.

Het is belangrijk dat je u tanden minimum twee tot drie minuten poetst. En vervang je tandenborstel om de drie maand omdat de borstel op je tanden steeds zachter en zachter word. Dan zal je tandenborstel steeds minder effect hebben en je tankplak zal op de tanden blijven. Bij het aankoop van een tandenborstel is het belangrijk dat je borstel hard genoeg is, natuurlijk ook niet te hard zodat je u tandvlees niet beschadigd.